”Meillä ei ole ideologiaa.” Juu, ihan varmasti.

Jari Lindström on kyllä yksi politiikan mielenkiintoisimmista tapauksista. Ei suinkaan sen takia, että hän osaisi asiansa niin järkähtämättömästi, että sitä pitäisi ihailla – monesti aivan päinvastoin – vaan siksi, että hän jaksaa elää aivan omissa maailmoissaan.

Tänä aamuna (15.2.) törmäsin Keskisuomalaisesta otettuun valokuvaan, jossa oli Lindströmin seuraava lausahdus: ”Meillä ei ole ideologiaa. Olemme asioiden hoitajia. Meitä kiinnostaa se, että löytyy fiksu ratkaisu.” Tarkkaan en voi sanoa, mihin asiayhteyteen (koska en kyseistä lehteä omista) tuo liittyi, mutta arvata vain saattaa. Se ei kuitenkaan muuta sitä seikkaa, että jälleen kerran (tästä olen jo aiemminkin kirjoittanut) Lindström osoittaa hyvin kattavan tietämättömyytensä sen suhteen, mitä ideologia on. Hän on suorastaan malliesimerkki nimenomaan ideologian varassa toimivasta ihmisestä, joka kuitenkin luulee olevansa niin paljon ylempänä, että kuvittelee, että mikään ei häntä kahlitse!

Aivan liikoja en aiempaa tekstiäni vastaavasta aiheesta ala toistamaan, mutta tahtoisin kysyä vielä kerran arvon ministeriltä, miten sinusta on tullut ihmistä mahtavampi, kun arkipäiväsi pysyy koossa ilman minkäänlaista ideologiaa? Vai olisikohan aika myöntää, että olette – arvon ministeri – itse niin syvällä tietyssä ideologiassa, että olette saavuttaneet jo sen viimeisen momentin, jossa ette edes enää tunnista sitä ideologiaksi, vaan asioiden luonnolliseksi tilaksi? Tätä teidän kannattaisi oikeasti alkaa kovasti nyt miettimään ennen kuin paukuttelette henkseleitä ”asioiden hoitaja” tittelillä tai syytätte toisia ideologisuudesta.

Mainokset