Päin helvettiä

Arvatenkin kaikki on päin helvettiä. Se on ainoa varma asia isojen päätösten jälkeen. En tosin tiedä, missä piirissä helvettiä sitä ollaan, mutta täytynee lukea Danten jumalainen näytelmä tarkasti ja ottaa selvää. Osaa sitten orientoitua. Vahva epäilykseni on neljäs piiri, jossa saiturit ja tuhlaajat pitävät majaa.

Toinen raskaan viikon oivallus hohtaa myös punaista, joskin ei helvetin tulikivien takia. Kuulemma olen ”Vitun kommareiden” puheenjohtaja. Tai näin asian tulkitsin ja ymmärsin eräästä kommentista . Tiedä tuota onko kommunistinen teoria tokaisijalla hallussa, mutta sen kaksi piirrettä hyväksyy tämäkin sosialidemokraatti: kaiken olevaisen häikäilemättömän kritiikin ja työvoiman vapautumispyrkimyksen. En tosin oleta, että Karl ”vitun kommunisti” Marx on niin hyvin luettuna Kuusankosken alueella, että tähän olisi viitattu. Viittaanpa siis itse. No siitä ei sen enempää.

Varmaan jokin kolmaskin asia olisi syytä keksiä kerrottavaksi. Se kun on jotenkin klassinen luku. En vain oikein keksi mitään kerrottavaa tässä odotellessani seurakuntaneuvoston kokousta. Se taitaa vähän laimentaa aiempien kohtien punaisuutta.